Bacaksızoğlu Mermer

İçeriğe git

Mermer,  metomorfizma olayı sonucunda kalker ve dolomitik kalkerlerin yeniden  kristalleşmesiyle meydana gelmiş bileşimdir. Bileşimlerinin %90-98'i  CaCO3'ten (Kalsiyum karbonat) oluşmaktadır. Düşük oranda MgCO3  (Magnezyum karbonat) içermektedir. CaCO3kristallerinden oluşan  mermerlerde esas mineral “Kalsit” tir. Aynı zamanda az miktarda silis,  silika, feldspat, demiroksit, mika, fluorin veorganik maddeler  bulunabilir. Renkleri genellikle beyaz ve grimsidir. Fakat yabancı  maddeler nedeniyle sarı, pembe, kırmızı, mavimtırak, esmerimsi ve siyah  gibi renklerde de olabilirler. Mikroskop altında incelendiğinde,  birbirine iyice kenetlenmiş "Kalsit Kristalleri"nden oluştuğu görülür.

Endüstriyel  anlamda “mermer”; kesilip parlatılabilen her cins taş mermer olarak  kabul edilmektedir. Taşın cinsi ve içeriği ne olursa olsun büyük ebatta  blok elde edilebilme, kesilme ve cilalanma gibi özellikler göstermesi, o  taşın mermer olarak kabul edilmesine kafi gelmektedir. Bunlardan  granit, diyabaz, lösitli siyenit, fanolit ve serpantinler gibi magmadan  türeyen kayaçlar da bu suretle mermer tanımının içine girmektedir.

5  Haziran 2004 tarihli ve 25483 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak  yürürlüğe giren Maden Kanununda Mermer;‘ II. Grup madenler; Dekoratif  taşlar, Traverten, Kalker, Dolomit, Kalsit, Granit, Siyenit, Andezit,  Bazalt ve benzeri taşlar’ içerisinde yer almaktadır.
Mermer Üretimi, Dünyanın en zengin doğal taş oluşumlarının  bulunduğu Alp kuşağında yer alan Türkiye, çok çeşitli ve büyük miktarda  mermer rezervine sahiptir. Türkiye, bu kaynaklara ilaveten gelişmekte  olan sanayisi ve üretimde kullandığı teknoloji ile dünyanın en önemli  doğal taş üreticileri arasında yer almaktadır.
Bu önemli rezervler  Anadolu ve Trakya boyunca geniş bir bölgeye yayılmıştır. Afyon, Bilecik,  Balıkesir, Burdur, Denizli, Muğla, Amasya, Elazığ ve Diyarbakır  rezervlerin yoğunlaştığı illerdir. Ülkemizde 80’nin üzerinde değişik  yapıda, 120’nin üzerinde değişik renk ve desende mermer rezervi  belirlenmiştir. Sektörde 500’den fazla ocak, 900’ün üzerinde fabrika ve  5000 civarında atölye faaliyet göstermektedir.
Tasarım ve Programlama BerkayNet
Bacaksızoğlu Mermer İnş. Nakl. Tur. San. ve Tic. LTD. ŞTİ.

info(et)bacaksizoglumermer.com
0(248) 317 1252
0(248) 317 1253
0(543) 425 4343
Atilla Mah. Deliktaş Cad. No:38 BUCAK/BURDUR
15300
TÜRKİYE
Tüm Hakları Saklıdır. Bacaksızoğlu Mermer
İçeriğe dön | Ana menüye dön